Спортистите на Механото заслужено извоюваха правото си да бъдат на трибуните на

...
Спортистите на Механото заслужено извоюваха правото си да бъдат на трибуните на
Коментари Харесай

9 отбора премериха сили за купата на БМФ Порт Бургас, ето кой е големият победител

Спортистите на Механото заслужено извоюваха правото си да бъдат на трибуните на стадиона в Разград, с цел да поддържат футболистите на Лудогорец в срещата им с Нордселанд

След оспорвана борба посредством дузпи, тимът на Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника завоюва шампионатът по футбол на дребни малки врати за купата на БМФ Порт Бургас 2023. Младите спортисти надиграха тима на Професионалната гимназия по превоз и справедливо извоюваха правото си да бъдат на трибуните на стадиона в Разград, с цел да поддържат футболистите на Лудогорец в срещата им с Нордселанд, който ще се играе на 14 декември в Разград. Билетите, превозът от Бургас до Разград и назад, както и нощувките за спечелилите са обезпечени от „ БМФ Порт Бургас ” АД. Среброто бе завоювано от Професионалната гимназия по превоз, а бронзът взеха младежите от сборния тим “СНУС 6 ”. За всички участници шампионатът бе безусловно безвъзмезден. Освен огромната премия, уредниците бяха подготвили купи, медали и самостоятелни предметни награди за класиралите се на първите три места, както и дарове за всеки участник в надпреварата.

Емоционалната спортна конкуренция се организира на 25 ноември 2023 от 10 ч., при съблюдаване на всички ограничения за сигурност. Въпреки неподходящите метеорологични условия, десетки футболни почитатели пристигнаха в Спортен комплекс „ Каменица Арена “, с цел да поддържат своите любимци. Турнирът бе излъчен и онлайн  във фейсбук страницата на осведомителния уебсайт “На брега ”, което даде късмет на стотици фенове на футбола да проследят надпреварата онлайн. 
 Отборът на Механото
В осмото издание на шампионата общо 9 тима премериха сили на двата терена на „ Каменица Арена ”. В конкуренцията се включиха състезатели от бургаските гимназии: Професионална гимназия по морско мореплаване и лов на риба “Свети Никола ”, Професионална гимназия по превоз, Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника, Професионална техническа гимназия, Професионална гимназия по сградостроителство и съоръжения „ Пеньо Пенев “, Професионална гимназия по химични технологии “Зелинский ”, както и 1 самостоятелно образуван тим от младежи. 
 На 2 място се класира тимът на ПГ по транспорт
Отборите бяха разпределени посредством чоп  и се състезаваха на правилото „ всеки против всеки ” в своята група. След края на груповата фаза спечелилите се срещнаха на полуфинал и край посредством директни елиминации. Състезанието се организира със съдействието на Българската асоциация по минифутбол – клон Бургас и според разпоредбите, регламентирани в Наредбата на БФС по минифутбол за 2023г. Въпреки уверенията им, че играят за наслаждение и най-съществен е  феърплеят, всички футболисти демонстрираха забележителна техника с топката и демонстрираха, че имат потенциал за победа и бъдещо развиване в спорта.
 3 място - Сборен отбор
Турнирът по футбол на дребни малки врати е напълно финансиран от „ БМФ Порт Бургас ” АД – концесионер на пристанищните терминали „ Изток 2 ” и „ Бургас Запад ”. Той е част от обществената стратегия на сдружението и към този момент има характера на огромно общоградско спортно събитие, което се организира за осма поредна година.

С годините футболното събитие се трансформира в същински състезателен празник, с което реализира главната си цел – да оказва помощ за одобряването на спортни привички измежду младите и да потвърждава, че когато бизнесът е обществено виновен, той може да откри точното място, към което да насочи своята помощ.
 Класиралите се тимове на 1, 2 и 3 място
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР